Het consult

Zo ga ik te werk

Een consult duurt een uur.  Je ligt aangekleed op een behandeltafel, alleen je schoenen hoeven uit. Trek iets aan waarin je je armen en benen gemakkelijk kunt bewegen.

Gemiddeld heb je drie consults nodig om je klachten goed aan te pakken. Er zijn mensen die al genoeg hebben aan één consult en er zijn mensen die na vijf consults de verbetering voelen. Het hangt natuurlijk ook van de klacht af.

Het eerste consult

Vragenlijst
Nadat je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je een vragenlijst om in te vullen. De vragen gaan over je klachten en over wat persoonlijke gegevens.

Basisbalans
Het consult start met een gesprek over je klachten. Vervolgens test ik je algemene balans en herstel meteen wat ik daarbij tegenkom. Je zult merken dat je daarna al meteen steviger staat, zowel letterlijk als figuurlijk. Een goede basis om gerichter te werken aan de oplossing van je probleem.

De aanpak van je klacht
Na de basisbalans ga ik aan de slag zoals in de vervolgconsults. Lees verder voor meer informatie hierover.

Vervolgconsults

Gesprek
We starten met terugkijken hoe het sinds het laatste consult met je is gegaan. Wat is er verbeterd, en welke doelen wil je nog bereiken?


Voortests

Na een kort gesprek doe ik een aantal voortests om te kijken of belangrijke lichaamsfuncties goed werken (bijvoorbeeld horen en zien). Als dat niet zo is herstel ik dat zodat dit niet in de weg staat bij de verdere balans.

 
De balans
De behandeling bestaat uit een zoektocht naar de onbalans die in relatie staat tot je klachten. Wat veroorzaakt het probleem, wat triggert het, en vooral: hoe lossen we het op. 
Er zijn enorm veel verschillende technieken waarmee we de balans kunnen herstellen.  Met de spiertest zoek ik uit wat de optimale techniek is.  Enkele voorbeelden: acupressuurpunten masseren, stressreductie, allergenentest, bewegingsoefeningen, en meridiaanmassage.
 
Nabespreken
Na de behandeling spreken we het consult nog even na. Hoe voel je je na de behandeling, wat hebben we allemaal gedaan en wat kun je zelf de komende tijd doen om het veranderingsproces voort te zetten.

Nazorg

Water drinken
Drink na het consult voldoende water zodat je de afvalstoffen in je lijf goed afvoert. Sommige mensen voelen rust na de behandeling, anderen zijn moe. De reactie is bij iedereen anders.
 
Gun jezelf tijd
Houd er rekening mee dat het lijf zo’n twee tot drie dagen nodig heeft om het zelfherstellend vermogen weer op gang te brengen. Ook in de weken daarna zal het herstel zich voortzetten. Dat er van alles in je lijf gebeurt zul je merken.  Ook daarbij is de reactie van iedereen anders.
 
Vragen na het consult
Heb je vragen over de gevolgen of over wat je voelt, dan kun je gewoon contact met me opnemen.
afbeelding praktijkruimte