Kinesiologiepraktijk Eindhoven

Janne Huijbers
Janne Huijbers

Mijn kennismaking met kinesiologie
Ik was 18 toen ik zelf voor het eerst bij een kinesioloog kwam. Ik trainde fanatiek om naar de dansacademie te kunnen maar ik had een probleem met mijn achillespees waar ik maar niet vanaf kwam. Ik denk dat ik een minuut over de achillespees heb gesproken met de kinesioloog maar toen ik ruim een uur later buiten stond was de pijn weg en die bleek ook niet meer terug te komen.  Bovendien voelde ik me herboren.

 

 
Dit wil ik ook aan mensen kunnen geven
Jaren later kwam ik weer bij de kinesioloog toen ik geen enkele energie had om de dag door te komen en ook toen ik maar niet herstelde van een burn-out klopte ik bij de kinesioloog aan. Elke keer met succes. Dat maakte dat ik steeds vaker dacht: dit wil ik ook kunnen. Dit wil ik ook aan mensen kunnen geven.

 


Mijn opleiding

In 2019 startte ik de driejarige opleiding tot psychosomatisch kinesioloog bij Welkin kinesiologie college. Daar voelde ik bij de docenten hetzelfde enthousiasme als ik voelde voor deze alternatieve geneeswijze. Ik ben er nog steeds vol van en ik verbaas me steeds weer over de mogelijkheden die het biedt. Ik heb al veel mensen met de meest uiteenlopende klachten vooruit mogen helpen: rij-angst, blaasontsteking, niet kunnen afvallen, huidproblemen, scheef lopen, koude ledematen, frozen schoulder, moeiheid en de nasleep van corona…. Ik hoop nog veel mensen te kunnen helpen.